Integrál Szalon

Ken Wilber nevével fémjelzett Integrálszemlélet hazai fóruma, szoros együttműködésben az Integrál Akadémiával. (http://www.integralakademia.hu)

Szervező

Bobák Szilvia
bobak.szilvia@integralakademia.hu

Szalon

Időpont: 2011. szeptember
Shanteehouse (Budapest XI., Takács Menyhért u. 18.)
térkép

Friss topikok

Novemberi szalon: paranormális jelenségek és auralátás

2010.11.04. 19:34 | kabai | Szólj hozzá!

 Az októberi Szalonban két előadást hallgattunk meg, két különböző témában. Gellén Karcsi a taoizmus világába vezetett be bennünket, Bőr Róbert pedig intelligens társkereső és közösségi rendszer tervét mutatta be, majd hívta meg a résztvevőket arra, hogy érdeklődésük szerint segítsék ennek a rendszernek a továbbfejlesztését. Amennyiben szeretnél részt venni a munkában, vedd fel Bőr Róberttel a kapcsolatot a borrobert@yahoo.co.uk email címen!

 
Novemberben ismét két izgalmas előadásra hívunk, amelyek témája az aura és auralátás, illetve egy könyv megjelenése kapcsán a paranormális jelenségek szerepe az életünkben.
 
Az első előadó Bognár Tas tudatkutató, auraszakértő 5 éves ázsiai tanulmányai alatt tanult technikákkal elemzi az aurát, illetve kutatja és tanítja a tudat nappali és éjszakai természetét és használatát. Korábban informatikus lévén a tudat ismeretlen - vagy természetfelettinek tartott - megnyilvánulásait nem tartja misztikusnak. Sőt, tanfolyamain kiderül, hogy bárki képes elsajátítani az elérhetetlennek látszó auralátást, és a harmadik szem (hatodik érzék) tudatos használatát.
 
 
 
Előadásán olyan ismereteket is megoszt velünk, melyekről eddig még nem hallhattunk, hiszen közvetlenül kolostorokból hozott technikákról lesz szó, illetve az aura különböző változásait egy Magyarországon rendkívül ritka és speciális aurafényképezővel meg is tudja jeleníteni, és számunkra be is fogja mutatni. Nézd meg a fotókat a www.auraszakerto.hu galériájában!
 
A szalon második részében egy új könyv kapcsán a paranormális jelenségekről lesz szó.
 
Az Ursus Libris kiadónál a napokban jelenik meg Charles Tart: A materializmus vége - A tudomány és a spiritualitás találkozása a paranormális jelenségek bizonyítékainak fényében című kötete. Tart (aki egyébként, Stanislaw Grofhoz és Roger Walsh-hoz, hasonlóan a transzperszonális pszichológia nagy öregjei közé tartozik) több mint ötven éve kutatja ezt a területet.
 
 
Könyvében számos érdekes kísérlet és élmény leírása mellett elmagyarázza, hogy miért és hogyan érdemes a spirituális világ valóságát tudományos nézőpontból vizsgálni. Megmutatja, milyen egyoldalú, önző és sivár a korunkban eluralkodott materializmus mögött meghúzódó világkép, és hogy a paranormális jelenségek létének tudomásul vétele is segíthetné felébredésünk kezdetét, spirituális képességeink kibontakozását és az életünkben munkálkodó mélyebb erők felfedezését.
 
 
 
A könyv gerincét alkotó 11 fejezet az alábbi jelenségeket tárgyalja:
  1. Telepátia
  2. Távolbalátás (clairvoyance)
  3. Prekogníció (jövőbelátás)
  4. Pszichokinézis
  5. Okkult gyógyítás
  6. Posztkogníció (múltbalátás)
  7. Testen kívüli élmények
  8. Halálközeli élmények
  9. Halál utáni élet
  10. Médiumi tevékenység
  11. Reinkarnáció
 
A Szalonban Danka Miklós, a kiadó vezetője először ismerteti a kötetet, bemutatja Tart gondolatmenetét, kitérve az integrál szemlélethez lehetséges kapcsolódási pontokra is.
Utána a jelenlévők javaslatai alapján döntjük majd el, hogy mely jelenségekről beszéljünk részletesebben.
Ebben a részben nemcsak a könyvből vett példák kerülhetnek majd terítékre, hanem saját, témába vágó élményeidről is beszámolhatsz!
 
Integrál Szalon időpontja: 2010. november 16., kedd 18 óra
Helyszín: Shanteehouse (Budapest XI., Takács Menyhért u. 18.)
 
A további Integrál Szalonok időpontjáról, témáiról a havonta rendszeresen megjelenő INTA hírlevél, illetőleg a szalon blogja: http://integralszalon.blog.hu/ ad felvilágosítást.
 
Várunk szeretettel!
 
Bobák Szilvi
A Szalon szervezője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://integralszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr972423872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása