Integrál Szalon

Ken Wilber nevével fémjelzett Integrálszemlélet hazai fóruma, szoros együttműködésben az Integrál Akadémiával. (http://www.integralakademia.hu)

Szervező

Bobák Szilvia
bobak.szilvia@integralakademia.hu

Szalon

Időpont: 2011. szeptember
Shanteehouse (Budapest XI., Takács Menyhért u. 18.)
térkép

Friss topikok

Szenzációs évkezdés Laár Andrással!

2011.01.11. 10:11 | kabai | Szólj hozzá!

Tavaly decemberben úgy búcsúztunk, hogy idén is sok érdekességgel várunk Benneteket az Integrál Szalonban. Az ígéretünket megtartva különleges programmal indítjuk be a 2011-es évet.

 

A januári Szalon exkluzív vendége lesz Laár András, magyar humorista, költő, zeneszerző, színész, dalszövegíró, buddhista pap, a L’art pour l’art Társulat és a KFT együttes alapító és jelenlegi tagja,

 

(Forrás: http://laarandras.freeblog.hu/)

 

valamint Németh Gergő a Mandala Jógastúdiók szakmai vezetője, a Magyar Jógaoktatók Szövetségében a felügyelő bizottság elnöke, a Belső Mosoly Közhasznú Egyesület a Természetes Életmódért elnöke, és az Internetional Association of Yoga Therapists tagja.

 

 

A program:

18.00-18.10: Bevezető – Bobák Szilvi és Gánti Bence videó skype-on.

18.10-19.00: Németh Gergő előadása a lebegő tartályról

19.00-21.00: Laár András előadása Milyen lesz az idei évünk asztrológiai szempontból? címmel, majd kötetlen beszélgetés az elhangzottakról

 

Németh Gergő önmagáról

Már a jóga előtt is sokat foglalkoztam mozgással és az egészséges életmóddal: megismerkedtem harcművészetekkel, a japán Do In és a kínai Gyógyító Tao rendszerrel, fitoterápiát és a reformtáplálkozást tanultam, 3 évig vezettem egy vegetariánus reforméttermet.

 

A jóga több, mint egy évtizede fontos helyet foglal el az életemben. Tanultam Miklós Ervinnél, aki Yesudian közvetlen tanítványa volt, és számos jóga tanfolyamon vettem részt indiai mestereknél, valamint az Iyengar és a Satyananda rendszerek oktatóinál. Jógaoktató képzést Bálint Jánosnál, a Padma Jógastúdióban végeztem. Beavatást a Himalájai Jógatradícióban Szvámi Véda Bharatitól kaptam, aki a meditáció addig nem tapasztalt mélysegeibe vezetett be. Szellemi vezetőmnek az advaita védánta filozófia mesterét, Gangát tartom, aki Ramana Maharshi tanítványának, Papadzsinak volt felesége. Az illúzióktól való szabadság elérését célzó tanítás alapjaiban változtatta meg élet- és gondolkodásmódomat, így a jógával való kapcsolatomat is.

 

33 évesen nyitottam meg az első Mandala Jógastúdiót, ahol szembesültem a modern, városi ember fizikai és energetikai korlátaival, amelyek akadályt jelentenek nem csupán a jógatechnikák elsajátításában, de egy örömteli, egészséges életvitel kialakításában is. Hogy jobban megértsem a helytelen életmódból és tartáshibákból fakadó problémákat, amelyektől tanítványaim túlnyomó többsége szenved, Rekreáció Sportoktató, Wellness Instruktor és Gerinctréner képzéseket végeztem. Az így szerzett tapasztalatokból született a Gerincjóga, amely ötvözi a tradicionális és a modern szemléletmódot, a hatha jógát és a mozgásterápiát.

 

Jógaoktatóként igyekszem a tanítványokat saját célkitűzéseikben támogatni, bízva abban, hogy minden út végül a beteljesüléshez vezet.

 

A lebegő tartályról

Tudtad-e, hogy mi a világ egyik leghatékonyabb kikísérletezett meditációs segédeszköze? Egy kamra, amiben súlytalanul lebegsz és teljes a csend! Ez Budapesten elérhető.

 

A lebegő tartály (flotation tank), melyet neveznek szamádhi tartálynak (a jógában a megvilágosodott tudatállapot neve a szamádhi), vagy itthon csöndfürdő néven ismertté vált tartály egy erőteljes relaxációs és önmegismerésre, tudatkutatásra alkalmas, meditációs eszköz. A pszichológiában régóta kutatják az ingermegvonás lehetőségeit: mi lenne, ha kikapcsolnánk az érzékszerveinket, ez hogyan hat az a tudatunkra? A jógában és a buddhizmusban a meditációnak és a megvilágosodásnak egyenesen feltétele az érzékszervek és az elme kikapcsolása. A 70-es évek óta pedig a new age és transzperszonális pszichológia kreatív személyiségei Kaliforniában összekapcsolták a kettőt, és kifejlesztették az érzékszerv-kikapcsolási, meditációs technikai és ingermegvonásos segédeszközök módszereit, mely a lebegő tartály megalkotásával érte el a csúcspontját.

 


A budapesti lebegőtartály
Ha felkeltette érdeklődésedet ez a módszer, próbáld ki a Mandala Jóga stúdióban (www.mandalajoga.hu)!

 

 

Tudósok azt állítják, hogy a floating segítségével érhető el a Földön ismert legmélyebb relaxációs állapot, akár egy órányi lebegés pozitív hatásai egyedülállóak, és összehasonlítva más terápiákkal a 'float tankok' egy egészen külön kategóriát képeznek. A 'floating'  különösen mély relaxációt idéz elő, a más eszközökkel megtapasztalhatónál valószínűleg jóval mélyebbet. A meditációs önfelfedezés mellett, tehát nagyon komoly relaxációra is lehet használni a lebegőtartályt. A mély relaxáció már önmagában is jótékony hatással van egészségünkre, mert szervezetünknek ebben az állapotban intenzív lehetősége van az önregenerációra. A lebegés csökkenti testünkben a káros biokémiai anyagok szintjét, ezenkívül kivételesen éles testi érzékelés is tapasztalható. Egyszerűen jobban érezzük a testünkben zajló eseményeket, képesek vagyunk tisztábban észlelni a legfinomabb jelzéseit is, és ily módon hatékonyabban tudunk a közreműködni egészségünk megóvásában, vagy annak visszaállításában.

 

A Szalonban további érdekességeket tudhatsz meg a lebegő tartállyal kapcsolatban.

Addig is látogass el az Integrál Akadémia honlapjára és olvasd el az ebben a témában megjelent cikkünket!

(http://www.integralakademia.hu/aktualitasok/archiv/2011/januar/06/lebego-tartaly-a-mely-meditacio-szenzacios-technologiaja-budapesten/)

 

Izgalmas, szórakoztató eleven este lesz, gyere, tarts velünk!

 

Időpont: 2011. január 18., kedd 18 óra

Helyszín: szervezés alatt

Belépő ára: 1.500 Ft

Részvételi szándékodat, kérjük, jelezd a bobak.szilvia@integralakademia.hu email címen.

 

A további Integrál Szalonok időpontjáról, témáiról a havonta rendszeresen megjelenő INTA hírlevél, illetőleg a szalon blogja: http://integralszalon.blog.hu/ ad felvilágosítást.

 

Várunk szeretettel!

 

Bobák Szilvi

A Szalon szervezője

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://integralszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr602576072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása