Integrál Szalon

Ken Wilber nevével fémjelzett Integrálszemlélet hazai fóruma, szoros együttműködésben az Integrál Akadémiával. (http://www.integralakademia.hu)

Szervező

Bobák Szilvia
bobak.szilvia@integralakademia.hu

Szalon

Időpont: 2011. szeptember
Shanteehouse (Budapest XI., Takács Menyhért u. 18.)
térkép

Friss topikok

Márciusi szalon programja

2010.03.18. 09:34 | kabai | Szólj hozzá!

Kedves Szalonista!

Ismét megtartjuk Integrál Szalon összejövetelünket.

Mikor lesz?
2010. március 23.-án kedden, este hat órakor. A program várhatóan 9 óráig tart.

Hol?
Shantee House, amely egy hangulatos, lazulós, könnyed hely. A  klub egy nagy teremmel, külön helyiségekkel és konyhával rendelkezik, ahol teázni és eszegetni lehet.
Cím: 1113 Budapest, Takács Menyhért utca 18.

Aki BKV-val jön,  annak mellékeltem egy térképet. Legegyszerűbben a Kosztolányi Dezső térről lehet eljutni az 53,150,153, 240 buszokra szállva; a térképen fekete nyíllal jeleztem, hol kell felszállni. A második megálló a Hollókő utca, ott kell leszállni.
A Shantee House piros A betűvel van jelölve a térképen.

Belépő: 1000 Ft, amelyben a terembérlet és a fogyasztás is benne van.

 

Mi lesz a program?

1. Érdekesebb részek a HOME című filmből

A francia légi fotográfus Yann Arthus Bertrand és Luc Besson által rendezett film lélegzetelállító felvételeken keresztül próbálja meg felhívni figyelmünket környezetünk megóvására. A múltból a jelenbe történő navigálás során mutatja be, milyen volt és mivé lett a körülöttünk levő világ, az emberiség mekkora sebet ejtett saját ’otthonán’, a  Földön. Csupán 200.000 éve jelent meg az ember a Földön, de mintegy 50 év alatt gyorsabb ütemben formáltuk át környezetünket, mint az emberiség egész történelmében.

2. Integrál Ökológia

Bakó Ili 3. évfolyamos IP hallgató témája az integrál ökológia.
Az integrál ökológiát az Integrál Intézet munkatársai dolgozták ki és kezdték alkalmazni. Ili bemutatja, hogy a környezeti fenntarthatósághoz, a  külső (jobb oldali kvadránsok) ugyanúgy szükségesek, mint a  belső világ világcentrikus értékeket valló tudatosságszintjeinek kifejlesztése. A külső megoldások csak a problémához magához járulnak hozzá, a teljességhez szükség van a négy kvadráns szerinti gondolkodásra.

3. Könyvbemutató

Danka Miki az Ursus Libris könyvkiadó vezetője két, témához kapcsolódó könyvről fog beszélni.

4. Flóra és a koppenhágai klímacsúcs

Ijjas Flóra részt vett a kudarccal végződött klímacsúcson. Idézem Flóra szavait:

"- Mikor az egyik legismertebb klímatudós Dennis Meadows szerint a koppenhágai klímacsúcs eleve értelmetlen volt, mert az éghajlatváltozási folyamatok visszafordíthatatlanok,
- mikor a média "koppenhágai kudarcról" beszél lépten nyomon,
- mikor a díszes klímatárgyalások ideje alatt is napi 4000 gyermek hal meg vízhiány miatt,
akkor Flóra kétségbeesésében és fényszomjában az integrál szemléletet hívja segítségül a nagy környezeti problémák megértésére."

:)

Várlak sok szeretettel!

Kabai Józsi

A bejegyzés trackback címe:

https://integralszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr891849000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása