Integrál Szalon

Ken Wilber nevével fémjelzett Integrálszemlélet hazai fóruma, szoros együttműködésben az Integrál Akadémiával. (http://www.integralakademia.hu)

Szervező

Bobák Szilvia
bobak.szilvia@integralakademia.hu

Szalon

Időpont: 2011. szeptember
Shanteehouse (Budapest XI., Takács Menyhért u. 18.)
térkép

Friss topikok

Integrál Tai Chi és Odaadás Imája

2011.02.03. 12:33 | kabai | Szólj hozzá!

 Integrál Tai Chi és Odaadás Imája keresztény misztikus meditáció az Integrál Szalonban!- Mélyülj el benne!

 
Januárban Laár Andrást köszönthettük körünkben, kinek érdekes, izgalmas, és egyben humoros előadásából megtudtuk, hogy mi várható 2011-ben.
Az erről készült videófelvételt hamarosan feltesszük az Integrál Akadémia honlapjára, így ha nem tudtál eljönni, vagy újra megnéznéd, akkor itt lehetőséged lesz rá.
 
A februári Szalonban a csendé és az elmélyedésé lesz a főszerep.
 
Először Szommer Gabriella előadását hallgatjuk meg az Integrál Tai Chiről.
 
Ahogy az energia feléled és kiterjed, felfedezünk egy magasabb szintű filozófiát, világnézetünk szélesebbé válik, elégedettebbek leszünk és megtaláljuk a lehetőséget arra, hogy kifejezzük önmagunkat, a szeretet és a gondoskodás segítségével. Ennek elősegítésére jött létre az Integral Tai Chi, amely egy olyan holisztikus rendszer, mely 10 alapmozdulatot (testi rész), relaxációt (tudati rész) és meditációt (szellemi rész) foglal magába.
A gyakorlatsorozat a jógát, a Tai Ji Quant (Tai Chi Chuant), a Qi Gongot (Chi Kungot) és a meditációt egyesíti. Az Integral Tai Chi egymásra épülő tananyagok rendszere, melyet Hang Truong Mester dolgozott ki és állított össze Taoista hagyományok alapján a XX. sz. igényeihez igazítva.
 
Tiszteletreméltó Heng Troung Mester
 
A 10 forma lépésről lépésre emeli fel az energiát a gerincoszlop mentén. A gyakorlás hatására javul az egészség, erősödik az immunrendszer és megerősödnek a szervek. Növeli a rugalmasságot, a kitartást és az erőt. Csökken a stressz káros hatása a szervezetben. Pozitívvá, optimistává és kiegyensúlyozottá tesz. Csökkenti az öregedés hátrányait. Segít megőrizni a testi és szellemi fiatalságot.
 
Szommer Gabriella Integral Tai Chi oktató, Integral masszőr, craniosacrális terapeuta, életmód tanácsadó. Gyermekkora óta foglalkoztatták a különféle filozófiai és életmóddal kapcsolatos dolgok, és több módszer elsajátítása után 1998-ban elkezdett Hosszú lépéses, yang stílusu Tai Ji Quant, Qi Gongot és taoista alkímiát tanulni Havasi Andrástól. 2006-ban találkozott Hang Truong vietnámi Mesterrel, aki által megismerte az Integral Tai Chi gyakorlatait és filozófiáját. Kétszer volt nála hosszabb-rövidebb időre az USA-ban tanulmányúton, ahol az ősi taoizmusra és buddhizmusra, illetve modern tanulmányokra (spiráldinamika) épülő módszerét tanulmányozta és azóta is folyamatosan tanulja és tanítja ezeket (Integral Tai Chi és Integral meditáció).
 
Az este második felében dr. Kis Dániel a kereszténymisztika gyakorlatát mutatja be először szóban, majd ezt követőena gyakorlatban, melynek keretében gyakorlati szemlélődő imamód meditációt tart.
 
Kis Dániel filozófiát, teológiát tanult, majd Angliában diplomáciát és nemzetközi kapcsolatokat. Ezután a londoni egyetemen közgazdász MBA-t szerzett menedzsment tudományokban, ám szellemi irányultságát tekintve spirituális szabadságot hirdető, egyházi dogmatikától mentes, szerteágazó érdeklődésű és képességű, „all-round” személyiség.
 
 
„Korábban a dolgok és jelenségek érdekeltek. Wittgenstein azt mondta, hogy a „világ” tények összessége”. Nem voltam biztos ebben és így kerestem. „Homo querens” - mondtam magamról és érdekelt minden, ami ebben a furcsa, de csodás világban van, mint jelenség és tény. Később jöttem rá igazán, hogy a tényeket – jórészt - emberek követik el, vagy játszanak közre bennük. A cselekvés indokai, a motiváció, a tények „okozóinak” motorjai érdekelnek. Az ember egészében. Az ember mint „imago Dei”...."
 
Thomas Keating Atya gondolatai az Odaadás Imájáról, az elfogadás imájáról (Centering Prayer):
Az Odaadás Imája megismerteti velünk Isten első nyelvét, a csendet.
 
Szemlélődő ima
Úgy is gondolhatjuk, hogy az imádság gondolatok és érzések szavakba öntése. De ez csak egy kifejezés. A keresztény hagyomány a szemlélődő imát Isten igaz ajándékának tartja. Az értelem és a szív, sőt teljes valónk megnyílása Isten előtt - aki a Végső Valóság -, gondolatokon, szavakon és érzéseken túl. A kegyelem által kitárjuk értelmünket Isten felé, aki – mint ahogy a hitünkből ismerjük – bennünk van, közelebb, mint a lélegzetünk, a gondolataink, döntéseink vagy akár a tudatunk.
 
Az Odaadás Imája
Az Odaadás Imája egy imamódszer, ami előkészít minket arra, hogy be tudjuk fogadni a szemlélődő imádság ajándékait. Valójában egy régi gyakorlat mai formába öntve. Az Odaadás Imája nem helyettesíti a többi imaformát, inkább elmélyíti, megvilágítja jelentőségüket. Az Odaadó Ima egyben kapcsolat Istennel és figyelem, ami táplálja ezt a kapcsolatot. Ez az imamódszer túllép a pusztán Krisztussal való beszélgetésen, a Vele való egység felé vezet.
Forrás: www.hopihe.freeblog.hu
 
Gyere és tapasztald meg ezt a csendet!
 
Időpont: 2011. február 15., kedd 18 óra
Helyszín: Shanteehouse (Budapest XI., Takács Menyhért u. 18.)
 
A további Integrál Szalonok időpontjáról, témáiról a havonta rendszeresen megjelenő INTA hírlevél, illetőleg a szalon blogja: http://integralszalon.blog.hu/ ad felvilágosítást.
 
Várunk szeretettel!
 
Bobák Szilvi
A Szalon szervezője
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://integralszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr162635626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása